Některé dny posledního měsíce školního roku bývají naplněny oblíbenými výlety třídních kolektivů. Starší žáci se obvykle radují na výletě více dnů a mladší jsou spokojeni  s  jednodenním  poznáváním  okolí nebo kraje, v němž žijí.

A právě takový výlet jsme připravily i pro naše žáky 3. a 4. B třídy. Zatažená obloha nás při odjezdu sice nepotěšila, ale už v autobuse, který kočíroval příjemný řidič p. L. Zeman, se nám nálada vylepšila. Výstup na hrad Šternberk a jeho následná prohlídka většinu dětí zaujala.

Paní průvodkyně byla překvapena vědomostmi z historie, kterými se prezentoval čtvrťák Matěj Formánek. Konečně i sluneční paprsky nás provázejí při prohlídce olomoucké zoologické zahrady. „To je opravdu náhoda!“ volají někteří a víte, proč? Potkáváme se totiž s našimi osmáky. Ti v Olomouci pobývají už druhý den.

Potom se zastavujeme v obchodním komplexu Olympia. Vždyť je zapotřebí utratit penízky, kterými rodiče, prarodiče a ostatní příbuzní děti obdařili. Radost z nakoupených dárečků všechny provází i při podvečerním návratu. Děkujeme paní vychovatelce Marii Kulichové a mamince paní Aberlové, které se spolu s námi o 47 svěřených dětí staraly.

Dagmar Vopelková, Taťána Hazuchová – tř. učitelky

Back To Top