Ve středu 9. listopadu nás navštívil pan Jeglík s velice zajímavým projektem, který se týká ochrany pralesa v Indonésii. Podařilo se mu vybudovat přírodní rezervaci na jednom z indonéských ostrovů, která čítá přes 80 hektarů lesa. Svůj projekt nazval „Prales dětem“.

Do projektu se může přihlásit kterákoliv škola. Více informací najdete na stránkách www.pralesdetem.cz a www.nepz.cz. Pan Jeglík žákům vyprávěl, že v pralese již pracují fotopasti, které pomáhají dokumentovat život zvířat. Každá škola, která se do projektu zapojí, může mít svoji fotopast a pracovat se snímky pořízenými tímto zařízením.

Kromě svého životopisu a povídání, jak se k projektu dostal, hovořil také o globálních problémech, konzumním životu a spotřební společnosti. Každý z nás může život na planetě nějak ovlivnit. Doporučil nám ke zhlédnutí zajímavý film „Je s námi konec“ v podání Leonarda DiCapria, který je volně k dispozici na YouTube.

 

Povídání pana Jeglíka velice zaujalo naše sedmáky i deváťáky. Zbývá jen otázka. Zapojíte se i vy do projektu „Prales dětem“?

Foto a text Petr Valeček

Back To Top