Milá třído, máte za sebou dva týdny letních prázdnin. Před nimi jste uzavřeli jednu významnou etapu života, povinnou školní docházku. Brzy zasednete do nových lavic na středních školách. Na konci školního roku jste si užili spoustu loučení. Prostřednictvím fotek a hlavně videa budete vzpomínat na vydařenou show v tělocvičně. Určitě nezapomenete na peripetie, které jsme společně při nacvičování programu prožili. Pamětní listy Vám připomenou slavností atmosféru na Obecním úřadě v Městě Albrechticích. Po letech si budete pouštět vzkazy učitelů ve videoročence.

Když jsem v den předávání vysvědčení odcházela ráno do školy, intenzivně jsem přemýšlela nad tím, co bych Vám při našem posledním oficiálním setkání chtěla sdělit, předat. Měla jsem pocit, že vše již bylo řečeno. Navíc jsem se necítila být úplně povolána k tomu, abych Vám předala nějaká životní moudra. Bylo toho tolik, co jsem Vám chtěla říct, ale v ten okamžik ne a ne najít ta správná slova.

Dovolte mi tedy prosím, abych se s Vámi touto cestou ještě jednou rozloučila. Vzpomínejte na svou základní školu v dobrém. Odpusťte mi, pokud se tak nevědomky stalo, veškeré křivdy. Mějte na paměti, že se na svou bývalou třídní učitelku můžete kdykoliv obrátit. Pokud to bude v mých silách, ráda Vám pomohu. Buďte na Vaší další cestě cílevědomí, poctiví a pracovití. Věřte, že výsledek se dřív nebo později dostaví. Važte si svých rodičů a pomáhejte jim.

1. září vkročte do třídy pravou nohou. Nemějte obavy z nového, v duchu budu s Vámi. Už teď se těším na třídní srazy a další shledání s Vámi. Mějte se v novém životě krásně.

Vaše Nela

Back To Top