• Jana Samli
  • Výlety
  • 475× přečteno

Deváťáci letos bohužel neměli možnost zažít poslední školní rok se vším všudy, tak jako jejich předchůdci. Obvykle se v posledním ročníku utužuje kolektiv, jezdí se na výstavy středních škol, na dny otevřených dveří, do kina a probíhá taneční kurz zakončený „plesíkem“. Letos mohou být rádi, že se mohli vydat alespoň na školní výlet a strávit tak společně poslední chvíle, než opustí naší školu.

Tento rok jsme se opět vydali do Ostravy, stejně jako v 6. třídě. Takže by se dalo říci, že jsme se vrátili na místo činu. Hned po příjezdu jsme zamířili do Duel Parku, kde si děti mohly vyzkoušet únikové hry, které jsou hitem posledních let. Rozdělení do dvou skupin řešili záhadu v Louvru a vydali se dokonce až do Egypta. Jejich úkolem bylo vyřešit hlavolamy, úkoly, záhady a nakonec se vlastní pomocí museli dostat z místnosti. Po třech hodinách trápení svých hlavinek jsme se přesunuli do obchodního centra Nová Karolina, kde jsme se naobědvali a nejrychlejší z nás také stihli obejít pár obchodů.

Další zážitky nás již čekaly v Zábavním centru Hornik. Tentokrát deváťáci vytvořili celkem tři týmy. Dva vždy hráli proti sobě „Archery game“ (střelba lukem) a zbývající parta šla na virtuální realitu. Myslím, že každý si na tomto výletu našel něco, co ho nadchlo, ať už to bylo řešení záhad, střílení spolužáků lukem, sekání kostiček ve virtuální realitě, virtuální řízení aut na závodní dráze nebo prostě jen jídlo v oblíbeném fast foodu či rozšíření šatníku o pár nových kousků.

Foto a text Jana Samli

Back To Top