Za devatero horami žil král s královnou. Narodila se jim princezna Kručinka. A jak už to v pohádkách bývá, objevily se u její kolébky dvě mladé sudičky. Nebyly však obyčejné, ale moderní. Princezně zatancovaly a popřály jen to nejlepší. Nejstarší sudičce Jenovéfě nenachystaly na zámku nic k snědku, a proto předpověděla princezně, že bude pořád jíst. Své mladší kolegyně poslala za trest na praxi k dědu Vševědovi.

Hrajeme s radostí…

Z Kručinky vyrostla tlustá princezna, která byla ze zámku jednoho dne záhadně unesena. Král ihned vyhlásil, že odměnou za nalezení princezny bude místo ředitele v krásném výletním hotelu. Tím se chtěl stát detektiv Lupa. Protože král zjistil, že vrchní pátrač je velký popleta, dovolil, aby se o záchranu jeho dcery pokusil jeho proradný ministr. Zatímco se ministr Prorada snažil navést detektiva Lupu na špatnou stopu, moderní sudičky si odpykávaly trest u Vševěda.

Paní učitelka Regína Hajná s malými herci ze své třídy…

Netušily, že princeznu už hledá její kamarád Martin. Ten se nakonec setkal se sudičkami a společnými silami odhalili, že Kručinku unesl ministr s Jenovéfou. Vše dobře dopadlo a u Vševěda se konala velká oslava. Moderní pohádku se zpěvy nacvičily děti ze 4. B. Líbila se nejen jejich spolužákům z prvního stupně, kamarádům ze školky, ale i návštěvníkům Linhartovského zámku.

Foto Vladislav Hlaváček, text Regína Hajná

Back To Top