křičeli druháci ze všech sil z okna školní budovy. Právě totiž nacvičovali, jak se zachránit z hořícího domu. Pomáhali jim v tom hasič Kamil a hasič Tonda ze Záchranného sboru hasičů Moravskoslezského kraje.

Hasič nebo mimozemšťan ...

Pro druháky si připravili spoustu her, scének a soutěží. Nejprve jim předvedli hasičskou výstroj i s dýchacím přístrojem (všechny věci si druháci mohli vyzkoušet). Pak s nimi procvičovali důležitá telefonní čísla. Každý si vyzkoušel zavolat a ohlásit požár. Že oheň je dobrý sluha a zlý pán, se přesvědčili ve hře „Oheň dobrý * zlý“.

Hasiči Kamil a Tonda se představují ...

Při nacvičování útěku z hořícího domu je hasiči naučili spoustu důležitých pravidel, které se musí při požáru dodržovat. Jak si poradit s drobnými popáleninami a zachovat se, když začne někdo hořet, nebyl pro Tondu ani Kamila velký problém. Všechno dětem pověděli a předvedli. Druháci pak sami předváděli, co se naučili.

Moc děkujeme hasičům Kamilovi a Tondovi ...

Atmosféra ve třídě byla skvělá. Druháci se vžili do krizových situací tak přesvědčivě, že to vypadalo jako kdyby ve třídě vypukl opravdický požár. Zachraňovali, telefonovali, pomáhali, ošetřovali …

Kdyby vypukl v tento den požár v Městě Albrechticích, naši druháci by vás jistě zachránili!

Dopoledne strávené ve společnosti hasičů Tondy a Kamila se dětem moc líbilo a už se těší na další setkání s nimi.

Foto a text Regina Hajná a Zdeňka Závodná, třídní učitelky.

 

Back To Top