Orion Florbal Cup je největší florbalová soutěž, která je určena žákům druhého stupně základních škol. V okrskovém kole letošního ročníku přivítal náš výběr soupeře z Třemešné, Jindřichova a Osoblahy. Utkání, hraná před výbornou diváckou kulisou, přinesla spoustu branek, zajímavých situací a napínavých momentů. 

Na posledním místě se umístili chlapci z Třemešné, když v souboji o třetí místo těsně podlehli hochům z Jindřichova. Ve finálovém zápase potřebovali tradiční rivalové z Osoblahy porazit domácí družstvo.

Úspěšně bráníme…

Držet krok se jim dařilo zejména díky Honzovi Hrabovskému, který se stal suverénně nejlepším střelcem turnaje s 15 góly a Marku Přibylovi, jenž byl vyhlášen nejlepším brankářem. Přesto naši kluci utkání od počátečního hvizdu kontrolovali a v jeho průběhu stále drželi vedení.

1. místo ZŠ Město Albrechtice pod vedením p. uč. Michala Adámka…

Zklamání hostů bylo zmírněno šťastným gólem v poslední sekundě zápasu, když odvolali brankáře a vybojovali remízu 4:4. Ta však znamenala, že na prvním místě v turnaji a zároveň postupujícím do okresního kola se stal výběr ZŠ Město Albrechtice. Poděkování patří Honzovi Šperlovi, který mi pomohl rozhodovat utkání.

Foto-video Karel Knapp, text Michal Adámek – ředitel turnaje

Back To Top