Odpoledne plné zážitků prožila třída 4. A. s třídní učitelkou a asistentkou Adélou. Po vyučování, když už byla většina dětí doma, se do školy vraceli žáci 4. A, kteří si nesli velké svačiny, polštáře, spacáky a karimatky.

Ve škole však dlouho nezůstali, jen si uložili věci na spaní, nasedli do autobusu a vyrazili do Krnova. Cílem cesty byl Cvilín. Děti si smlsly na zmrzlině a zařádily na průlezkách v parku u DDM.

Pak přišel výšlap 210 schodů na Cvilín. Zde si prohlédly kostel, rozhlednu a poslechly pověst o Cvilíně. Když se setmělo, zahráli si všichni na bludičky a krásně osvětleným městem se vrátili zpátky k autobusu.

Po návratu do školy je čekalo překvapení, protože školní duch zatarasil dveře a uklidil celou třídu, jako by se měli vyučovat. Pořádně je nazlobil, protože si opět museli chystat věci na spaní. Když se navečeřeli, čekala je stezka odvahy noční školou ke smrtce, která je odměnila lízátkem.

Všechny děti stezku nezvládly, největší zlobivci ze třídy se hrozně báli a na stezku nešli. Před spaním si ještě čtvrťáci poslechli dvě pověsti na dobrou noc.

Foto a text Ludmila Grčková a Adéla Jurčíková

Back To Top