Po delší odmlce družina letos otevřela kroužek Psaní na klávesnici všemi deseti pro 3., 4. a 5.třídu. U nás tato výuka a trénink probíhá prostřednictvím školy ZAV, jejímž autorem je pan Jaroslav Zaviačič. Pro mladší žáky je k dispozici trénink ZAVčíkování, kterým provádí jezevčík ZAVčík.

My jsme ale se psy propletly i hmyz. Děti, jakožto pilné včelky, plnily své plásty datumy, kdy kroužek probíhal. Pro takové psaní je potřeba velké soustředěnosti a ticha, tudíž se počítačovou učebnou rozléhaly pouze zvuky klávesnice. Všichni vždy dodrželi pravidla mlčení a šeptavé komunikace, a tak nikdo neobdržel čmeláka Bzučáka, který netrpělivě čekal na toho, kdo je poruší.

A i když se někdy může zdát, že by to mohla být nuda, zjistíte, že pořád je nejen co k učení, ale také ke zdokonalení přesnosti nebo dokonce rychlosti psaní. To si vyzkoušeli obzvlášť třeťáci, pro které to byla absolutní novinka… A co myslíte? Začínají se z nich stávat velice šikovní písaři.

Víte, že život včely trvá pouhých 6 týdnů? My jsme jich propsali více a přežili jsme je všechny! V pondělí 29. května byla poslední letošní hodina, plásty byly téměř plné a všichni za svou práci dostali ocenění „pilná včela“ v podobě vydřeného sladkého medíku, který nám stočil a věnoval pan Miroslav Bařina. Za třetí třídu jsme vyhlásili královnu našeho včelího úlu, protože splnila největší počet cvičení, které si pro nás ZAVčík přichystal.

Foto a text Jitka Bartoníčková

Back To Top