Střídavé počasí nás klame, a tak už všichni netrpělivě vyhlížíme jaro. I přes to jsme si ještě představili, že naši tělocvičnu zalehl sníh a změnila se ve velký biatlonový areál. O družinový pohár vypukl závod v pondělí 6. března. Na všechny soutěžící čekal nelehký úkol. Oblékli se do závodních čísel a změnili se na biatlonisty. Čekal nás výběh do kopce, slalom, občas nějaký karambol, a protože se u biatlonu musí používat také ruce, nechyběly ani přítahy na lavičce. S tím vším se museli poprat v co nejkratším čase.

Vrcholem byla střelba. Po roce jsme doslova oprášili terč, který nám vyrobil pan školník. A i přes to, že nás zklamala munice, jsme si dokázali poradit a nakonec odstříleli všichni. Pro toho, kdo se netrefil, čekalo trestné kolo s hůlkami na běžkařských papučích. Nesmíme také opomenout sponzorské dary rodičů, kdy jsme mohli ocenit všech 60 účastníků Netradičního biatlonu. Zejména děkujeme firmě Santa-trans s.r.o. z Krnova (za zprostředkování paní Markétě Jalamasové) a paní Michaele Markové.

Dále ještě jednou za výrobu terče panu školníkovi, za fotky, videa a pomoc při tisku ochotné paní Janě Muroňové a hlavně za spolupráci při přípravě běžeckého okruhu našim tělocvikářům, učitelům za drobné narušení výuky přípravou výzdoby tělocvičny.

Nejeden závodník se nemohl dočkat, kdy se objeví výsledková listina. Hned na druhý den se objevila na nástěnce a ve čtvrtek vystoupili na bednu:

1. ODDĚLENÍ

1. místo – Boháčová Zuzana, Haleš Marek
2. místo – Krupová Elena, Michalčík Tomáš
3. místo – Šubová Izabela, Štefanik Tomáš

2. ODDĚLENÍ

1. místo – Petržílková Monika, Bartoníček Matyáš
2. místo – Hricková Natálie, Busios Nikolaos
3. místo – Radoňová Eliška, Orság David

3. ODDĚLENÍ

1. místo – Hasilová Ivana, Kyška Šimon
2. místo – Kurzová Emily, Dohnal Roman
3. místo – Vranková Jozefína, Michek Jaroslav

4. ODDĚLENÍ

1. místo – Michková Marie, Halász Samuel
2. místo – Kovaříková Tereza, Konečný Jakub
3. místo – Kuhejdová Denisa, Jurečka Tomáš

Že jsme se drželi hesla „Když nemůžeš, tak přidej!“ dokázal Šimon Kyška ze 3.B, který se s 29,61s stal absolutním vítězem celého závodu.

Výsledková listina zde.

Foto a video Jana Muroňová a paní vychovatelky, video Iveta Liďáková, text Jitka Bartoníčková

Back To Top