Ten, kdo chce patřit mezi nejlepší, musí neustále na sobě pracovat a zdokonalovat se. Výjimkou nejsou ani písaři na klávesnicích PC. Dan Ondrašík ze 7. A „piloval“ svou formu na třídenním víkendovém soustředění na Základní škole v Opavě na Šrámkově ulici, které se konalo na počátku března.

Celkem zde přijelo 25 žáků základních škol a mladších studentů středních škol z Moravy, Slezska i Čech, aby společně trénovali na nadcházející mistrovství světa ve zpracování textů, které se uskuteční letos v červenci v belgickém Ghentu.

Žáci zlepšovali nejen svou rychlost, ale hlavně přesnost opisů, protože opravy textu při soutěžích pak zabírají spoustu drahocenného času. Tréninkové soustředění vedla zkušená devítinásobná mistryně světa ve zpracování textů paní Helena Zaviačičová.

Mladé závodníky přišla také pozdravit paní ředitelka hostitelské základní školy paní Ivana Chramostová a náměstek primátora města Opavy pan Daniel Žídek. Oba také popřáli žákům hodně dalších úspěchů.

Ve výsledkových listinách byl Dan z 12 žáků základních škol třikrát na 3. místě a dvakrát na 7. místě.

I když Dan na mistrovství světa do Belgie nepojede, přesto se pustil do trénování nových disciplín – diktátu a korektury textu, kde se zařadil už po první soutěži na 7. místě.

O mladé talenty z řad písařů se také zajímala moravskoslezská regionální televize Polar. Na krátké video se můžete podívat ZDE.

Poděkování za organizaci soustředění patří hlavně paní učitelce Karin Solné, pro žáky a jejich doprovod zajistila nejen občerstvení, ale i stravování a ubytování.

Foto a text Taťána Kurečková

Back To Top