čekalo na písaře v Havlíčkově Brodě, kteří si dali sraz o prodlouženém víkendu 4. až 8. května 2007 na zdejší obchodní akademii. Cíl byl jediný: intenzívní trénink v psaní na počítačích a ve zpracování textů před nastávajícím červencovým mistrovstvím světa v Praze.

Asi 30 soutěžících z celé České republiky – žáci, junioři i praktici přijeli zlepšovat své výkony – rychlost i přesnost psaní. Za naši školu se tréninkového soustředění zúčastnili Milan Musil z 5. A, Markéta Labajová z 8. A a Veronika Pargačová z 9. B.

Veronika se opět zlepšila ...

Hlavní trenér pan Jaroslav Zaviačič se řídil heslem, že v nejlepším se má přestat a na nedělní volné odpoledne naplánoval několik překvapení, aniž to sám tušil.
Přímo pedagogického ducha předvedl policista nadporučík Vráblík z Karviné. S humorem nás zasvětil do své práce ve speciální skupině, zasahující proti demonstrantům a neukázněným sportovním fanouškům na stadionech.

Pan Zaviačič se proměnil z trenéra na „figuranta“, když předvedl speciální výstroj „těžkooděnců“, která váží až 20 kg.
Pan nadporučík pak předvedl na některých z nás, jak se zasahuje proti agresivním sportovním fanouškům.

Milan hraje ZAV - trefu ...

Při odpolední procházce městem jsme zjistili, že jedny kostelní hodiny mají na ciferníku více čísel než je obvyklé, a to 24. Takže nám chvíli trvalo, než jsme zjistili, že opravdu ukazují správný čas. Zvědavost nás přivedla do dalšího kostela s nápisem KOLUBÁRIUM. Když jsme vstoupili, zamrazilo nás v zádech, protože jsme se ocitli na pohřebišti. Ve speciálních výklencích zde byly uloženy urny s popelem zemřelých. Opravdu zvláštní pocit.
Náladu jsme si zlepšili v cukrárně a nakonec při společenských hrách a ve školní tělocvičně.
Paní učitelka Taťána Kurečková
Holky s Milanem si „potrénovali“ volejbal i ping-pong.

V pondělí nás čekal opět trénink a cesta domů. Milan sbíral hlavně zkušenosti a za své výkony se nemusí vůbec stydět. Markéta a Verča svými výkony potvrdily, že mají velkou šanci nominovat se na mistrovství světa. Ještě v květnu mají před sebou několik soutěží – internetovou, které se zúčastní i další výborní písaři z naší školy a mistrovství republiky základních škol v Karviné. Držíme palce.

Celkové výsledky ze soustředění v Havlíčkově Brodě si můžete přečíst na stránkách www.zav.cz

Foto ZAVi, text Taťána Kurečková, vyučující psaní a org. soutěží na ZŠ M. Albrechtice.

Back To Top