V pondělí 5. prosince zavítal do naší školy Mikuláš. Nepřišel však sám, přivedl si s sebou posilu v podobě andělů a čertů. Úkolem těchto nadpřirozených bytostí bylo pochválit a ocenit šikovné děti a ty zlobivé odnést do pekla. Žáci prvního stupně chodili v doprovodu svých třídních učitelek nejdříve za čerty. Z pohádek jistě víte, že čerti žijí v pekle. A vzhledem k tomu, že bylo pondělí dopoledne, tak čerty zastihli během pekelného vyučování. Děti tak mohly vidět, jak to v takové čertí škole vlastně chodí.

Vyzkoušely si s nimi spočítat pár příkladů, zatancovaly si a někteří se s nimi dokonce vyfotily. S hrdostí oznamujeme, že ani jednoho z nich si čerti v pekle nenechali, i když někteří měli namále. Slíbili však čertům, že se v dalším roce polepší. Z pekla děti zamířily rovnou do nebe. Do místa míru a klidu, kde okouzlující a vlídné bytosti se svatozářemi zrovna trénovaly svůj zpěv. Kromě andělů tady na ně čekal také Mikuláš, který všem nadělil sladkou odměnu. Nebylo to ale zadarmo. Na oplátku chtěl slyšet od každé třídy písničku nebo básničku.

Žádná z tříd se nenechala zahanbit a všechny se vždy směle pustily do zpěvu. Potom se s Mikulášem a anděly, jak se sluší, rozloučily a vydaly se zpátky do svých učeben. Žáci druhého stupně také nepřišli zkrátka. Mikuláš a jeho pomocníci postupně navštívili všechny třídy a každého obdarovali. Děkujeme žákům 9. ročníků a jejich třídním učitelům, kteří si tento pěkný program připravili. Nezbývá než doufat, že příští rok si čerti také nikoho neodnesou. Tak buďte hodní! Víte, že čert nikdy nespí!

 

Foto Lubomír Grček, Michaela Kubiszová text Lubomír Grček

Back To Top