Na badatele vesmíru si zahráli žáci z 3. B. V prvouce se seznamovali se sluneční soustavou. Zjistili, že je to pozoruhodné království, na jehož trůně sedí Slunce. Všichni jeho poddaní (planetky a planety) kolem něj pokorně krouží. Při skupinové práci se nejenom učili spolupracovat a navzájem si pomáhat, ale vyhledávali různé zajímavosti a informace o planetách, které potom prezentovali jiným skupinkám.

Pracovali jsme nejdřív ve skupinkách …

V interaktivní učebně si vše prohlédli na tabuli. Máme totiž skvělou interaktivní učebnici prvouky, která vám umožní vše vidět na vlastní oči. Mohli spatřit, jak planety obíhají kolem Slunce, v jakém pořadí jsou od něj vzdáleny. Kvalitní videa jsou v učebnici doplněny i zvukovým doprovodem a spoustou cvičení na procvičování učiva.

Máme totiž skvělou interaktivní učebnici prvouky…

Seznámili se také s prvními kosmonauty, kteří se vypravili do kosmu. Vesmírné oblečení se jim natolik zalíbilo, že si jej vyzkoušeli sami vyrobit. Navrhli modely, které jim mohou návštěvníci z daleké budoucnosti určitě závidět. Pak uspořádali módní přehlídku, na které předvedli svá díla.

Malá módní přehlídka …

Nechyběl ani popis a komentáře k jednotlivým modelům. Bez rakety by se vesmírní cestovatelé neobešli, a proto si je namalovali ve výtvarné výchově. A teď už se mohou vydat na kosmickou výpravu!

Foto a text Regína Hajná

Back To Top