Tančíte rádi? My ano! Proto jsme se také přihlásili do tanečního pořadu České televize, který se jmenuje Rytmix. Možná, že jste ho už někdy v televizi viděli.

Ve čtvrtek ráno přijela ke škole čtyři auta televizního štábu, která přivezla paní režisérku, kameramany, zvukaře, osvětlovače, paní produkční, asistenty, maskérky, techniky a především hlavní protagonisty, tanečníky Míšu, Kubu a Patrika.

Desítky děti z nižšího i vyššího stupně se ráno sešly ve velké tělocvičně. Padla první klapka a natáčela se závěrečná scéna celého pořadu, ve které tančí pohromadě všechny děti.

Naši žáci se museli dopředu naučit choreografii lambády, se kterou jim pomohly paní učitelky Alena Václavíková a Veronika Glötzerová.

Další natáčení probíhalo na tribunách. Potom už se část dětí přesunula do malé tělocvičny, kde spolu s Kubou nacvičovala jednotlivé kroky. Další sekvence, tentokrát s Patrikem a Míšou, se natáčela v hudebně. Naši tanečníci mohli vidět, jak celý pořad vzniká.

Když se někdo z moderátorů např. přeřekl, musel se celý záběr natočit znovu. Z hudebny jsme se následně přesunuli do půdní vestavby, kde tentokrát vyučovala choreografii pouze Míša.

Potom už zbývalo dotočit dvě taneční scény na chodbách a na závěr nás čekalo paradoxně natáčení úvodní scény. Děti si stouply kolem schodů a tanečníci-moderátoři kolem nich probíhali, se všemi se vítali a oznamovali, že se dnes budeme učit lambádu.

Chtěla bych poděkovat všem našim tanečníkům, kteří byli skvělí, a dokonce dostali od štábu za své chování pochvalu. Materiál, který jsme natočili, teď putuje do střižny a v březnu se už můžeme těšit na pořad Rytmix, který se natáčel v naší škole. Odkaz na pořad zde.

Foto Regína Hajná, Veronika Glötzerová, text Veronika Glötzerová

Back To Top