• Jitka Bartoníčková
  • Soutěže
  • 185× přečteno

Už jste někdy stáli na prknech? V kině před stovkou lidí, v hlavní roli „MY“. Sabinka, Táďa, Amálka a Kuba se dostali až na krajskou přehlídku dětských recitátorů konanou v Bohumíně. Hned u dveří nás čekalo vřelé přivítání s bohatým programem. Již počáteční trému jsme rozehnali rozcvičkou, ale nebyla to jen tak ledajaká rozcvička. Byla běhací! Schválně! Kdo z vás měl možnost si zahrát na honěnou před plátnem? Nechyběli ani počítací hry, Cukr, káva, limonáda nebo taky na Strach a štít – to byla pro nás novinka.

Vyzkoušet si děti mohly i stoupnout do záře reflektorů ještě před začátkem recitace, ale i přes to se malinká tréma nakonec dostavila. Přece jen, komu se nejednou takto zatřásla kolena. I tak všichni zazářili před porotci, kteří například trénují hlas v národních přehlídkách, učí interpretaci textu na JAMU a nechyběla ani loutkoherečka.

Během obědové pauzy jsme se podívali i na náměstí, kde probíhala výstava a ukázka vojenské techniky. Odpoledne před vyhodnocením jsme zase mohli zhlédnout muzikál pro děti. Byl to náročný, ale úspěšný den. Z kraje si Sabinka dovezla bronz a všichni pak ocenění od poroty za recitaci!

Foto a text Jitka Bartoníčková

Back To Top