Tradiční školní výlet nevynechali ani šesťáci. 2 června 2009 se vydali se svými učiteli na hrad Bouzov a do jeskyní Javoříčko. V autobuse bylo jako obvykle veselo. Po příjezdu jsme dostali půlhodinový rozchod na nakupování. Když jsme utratili vše, co se dalo, šli jsme na prohlídku hradu Bouzova.

Všichni společně ...

Nejvíce nás zaujali vycpaní medvědi a zbrojnice. Odpoledne jsme navštívili historický areál zábavy – Galerii Bouzov, kde jsme si mohli prohlédnout trojského koně – slouží jako rozhledna. Kluci si zastříleli z dobových zbraní i z kanónu. Pak na nás čekal příběh o „Ztraceném pokladu“ a následoval rytířský turnaj.

V okamžiku výstřelu ...

Zhlédli jsme zápasy zkušených bojovníků a napínavé a zároveň legrační byly i souboje našich kluků. Na rytíře byl pasován Kuba Kropáč a nejlepším střelcem byl vyhlášen Sebastián Konečný. V jeskyních jsme viděli mnoho zajímavých krápníkových obrazců. Na zpáteční cestě už byli všichni unaveni, ale v autobuse i tak legrace nechyběla. Určitě jsou všichni zvědavi, co pro nás chystá paní učitelka příští rok.

Foto Patrik Klega, text Lenka Šlorová, 6. B

 

Back To Top