Milan Musil a jeho maminka Jana, která jej doprovází na MS ve zpracování textů do čínského Pekingu, plní slib, který dali před odletem. Pokud jim čas a podmínky dovolí, napíší pár řádků o svém pobytu a účasti na soutěži …

V odbavovací hale na Ruzyni ...

Moc zdravíme, tak jsme se konečně dostali ke psaní. Dorazili jsme tak, jak bylo v plánu. V letadle byla legrace, všichni z české výpravy jsou moc fajn. Let proběhl vcelku hladce, jen před přistáním v Pekingu se objevily docela silné turbulence. Milan se smál, já jsem se bála. Když jsme vyšli po odbavení ven z letištní haly, bylo to, jako by na vás někdo hodil horkou deku. Nedalo se nadechnout. Je tu horko, teploměr šplhá asi na 35 stupňů. Vysoká vlhkost a smog, přes který jde slunce sotva vidět. My se pečeme a Číňané chodí i v riflích, botaskách a ponožkách, ale nad hlavou mají deštník. Ten je tady oblíbenější než čepice.

Výhled z hotelu ...

A teď něco o jídle. To je asi v každé restauraci stejné. Rýže,zelenina a masa v různých omáčkách,které jsou hodně ostré. Dnes navíc k jedné dali na stůl hranolky. Milan a další účastnice mistrovství – Aneta Urbanová, Karin Cieslarová a Ingrid Beliová se o ně málem přátelsky porvali. Jsou tu takové otočné police uprostřed stolu, na ty se pokládají různá jídla a každý si nabírá sám na co má chuť. Každý se snažil přitáhnout hranolky na svoji stranu.
Hotel je moc pěkný. Pokoje vybavené barem, televizí přes celou zeď, k dispozici jsou přípojky na internet.

Děti jsou všude stejně mlsné a zvídavé ...

Dnes byl na programu první výlet před zahájením soutěží. Vyrazili jsme do nákupních center a Muzea historie. Tam bylo všechno v čínštině,takže nás to moc neoslovilo. Zato obchody stály zato. Číňané rádi smlouvají, u toho křičí a snaží se vypadat,jako že je zruinuje každé snížení ceny. Nakoupili jsme spoustu drobností. Děcka bavilo smlouvat a hrát si na borce. To je od nás zatím asi vše, zase napíšeme a později pošleme i nějaké své fotky. Ty dnešní jsou z vybrány z velkého množství fotografií z dosavadního průběhu pobytu v Pekingu zveřejněných na www.zav.rajce.net.

S pozdravem Milďa a Jana, foto ZAV

Back To Top