Děti z nižšího stupně každý rok navštíví přímo ve škole Mikuláš. Ani tento školní rok nebyl výjimkou. A tak se v pátek 6. prosince všichni sešli ve vyzdobené školní tělocvičně, kde na ně čekal spolu s Mikulášem i sbor andělů. Ti dětem zazpívali vánoční písničky a odměnili sladkostmi ty z nich, kteří se za své příkladné chování dostali do andělské knihy. Pak přišla na řadu vystoupení malých školáčků. Aby si vysloužili mikulášské perníčky, postupně třída za třídou předvedla či zazpívala, co si pro Mikuláše nacvičila.

Nejnapínavější okamžik ale nastal, když se začala číst jména z knihy čertovské. Malí zlobivci, kteří v minulých týdnech trápili své paní učitelky, spolužáky, anebo si neplnili své školní povinnosti, byli odsouzeni k cestě do pekla. Tam na ně čekalo asi třicet strašidelných čertů, velký hrnec na kotli, hadi, krysy a řetězy.

Naštěstí se za ně přimluvil Mikuláš, a když tito lumpíci slíbili, že se polepší, mohli si spolu se svými spolužáky pod vedením čertů zatančit čertí šarádu. Čerti i andělé se poté šli ještě vyřádit do tříd vyššího stupně, i naše větší děti bylo třeba pořádně pomalovat a načernit, aby jim to snad nebylo líto. Tak zase za rok. A nezlobte!

Foto Vojtěch Zemba, 8. B, text Renata Doležalová

Back To Top