Paní učitelky prvních tříd se rozhodly, že prvňáčky odmění za pěkné čtení písmen a slabik, za sčítání a odčítání do 5, za nácvik a psaní písmen. Po přečtení upoutávky na film Doba ledová: Mamutí drcnutí bylo rozhodnuto. Na naši planetu míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. Skupina zvířecích hrdinů nečeká na své vyhubení, ale vydávají se na záchrannou výpravu. Tak to je něco pro naše školáky!

Ve čtvrtek po vyučování prvňáčci vyměnili aktovky za batůžky a vypravili se autobusem do Krnova na filmové představení. Cestou do kina sledovali dopravní značky, s kterými se seznámili v prvouce. V prvouce si upevňovali také znalost pravidel slušného chování. Například, že během promítání se nemluví a neruší chozením.

Tyto pravidla a některá další si ověřili v praxi, když si ve vestibulu kina kupovali krabičky s křupavým popcornem. Museli pěkně pozdravit, požádat a poděkovat.

Takto připraveni usedli do křesel a se zaujetím sledovali napínavý děj. Tak jako předchozí díly i tento díl skončil šťastně.

Domů jsme se vraceli vlakem. V hale vlakového nádraží děti zkoumaly mapy a pozorovaly příjezdy a odjezdy vlaků. Někteří žáci se těšili, protože jeli vlakem poprvé. I když po celý den pršelo, děti měly mnoho zážitků a byly nadšené ze společné akce.

Shodou okolností jsme v pátek v Živé abecedě četli slabiky a písmenka ukrytá v obrázcích planet a několika raket. Děti se rázem rozpovídaly o včerejším filmu a zajímaly se, kam se společně příště vypravíme.

Foto a text Irena Santariusová

Back To Top