Ačkoli to vypadalo, že nám zima sníh nedopřeje, žáci 7. tříd doplnění o několik osmáků (včetně mě) se v pondělí 13. února 2017 vydali lyžovat do známého lyžařského areálu SKI Karlov. Ubytování jsme měli zajištěno v chatě Lucce v Horním Václavově, kde nám po celou dobu pětidenního kurzu také vařili.

Jako instruktoři s námi jeli pan učitel Busios, Petr Valeček, Zdeněk Vyležík a paní učitelka Jana Vyležíková. O naše zdraví se starala paní Ilona Gadzialová.

První den jsme se rozdělili do družstev a vyrazili na sjezdovku Myšák, jež je přizpůsobena jak začátečníkům, tak pokročilým. Učitelé chvíli pozorovali, jak umíme lyžovat, a ještě si nás trochu popřehazovali. Večer si pro nás připravili program. Hráli jsme různé hry, které se všem líbily. Poté nás seznámili s programem na další dny a večerní zábavu předali jedné z tříd. Večerka byla ve 22.00, takže jsme měli dost času popovídat si o prvních zážitcích.

Druhý den nás budili v 7.30 ráno, všichni jsme byli ještě ospalí. Snídaně nám dodala sílu, a tak jsme se mohli chystat na svah. Pokaždé pro nás přijel skibus a odvezl nás na sjezdovku. Učili jsme se, jak máme správně lyžovat. Někteří vyzkoušeli i sjezdovku Karlovský expres. 

Středa byla odpočinková. Dopoledne jsme lyžovali a po obědě jsme se s velkým nadšením nechali dopravit do bruntálského bazénu. Pořádně jsme se „vyblbli“ na tobogánu a v protiproudu. Už cestou zpět jsme se těšili na večerní diskotéku.

Ve čtvrtek jsme pilně trénovali na odpolední slalom. Měli jsme dva pokusy. Za dotknutí a shození tyčky nám učitelé přičítali do výsledného času jednu vteřinu. Moc dobře se nejezdilo, protože sjezdovka byla namrzlá, ale do cíle dorazili všichni. Překvapivě vyhrála Kačka Valečková, i když to nikdo nečekal. Večer proběhlo vyhlášení vítězů, výherci dostali diplom a sladké odměny. Jakmile skončil večerní program, nastalo balení, poněvadž další den jsme se vraceli domů.

Odjezdové ráno probíhalo ve spěchu. Oblečeni v lyžařském jsme nanosili věci do jídelny a jeli si užít poslední lyžování. Už jsme si mohli jezdit, jak jsme chtěli. Ještě jednou jsme pak nasedli do autobusu a vyrazili ke škole, kde na nás čekali rodiče a přátelé. Lyžák se nám moc líbil, zažili jsme spoustu legrace, sblížili jsme se a někteří si i našli nové kamarády.

Foto Petr Valeček, Zdenek Vyležík, text Nela Grigoriadisová, 8. B 

Back To Top