Když jsme byli 10. listopadu v paláci Silesia na veletrhu řemesel, netušili jsme, že se zde za měsíc opět sejdeme. Žáci 8. B přijeli fandit své spolužačce Báře Šlapetové, která se přihlásila do soutěže o krnovskou královnu regionu. Letos se konal již 5. ročník a tradičně se pořádání ujala Střední odborná škola dopravy a cestovního ruchu z Krnova. Co musí královna regionu ovládat? Dobrou znalost místa, kde žije, kulturní tradice, historii současnost, musí mít příjemné vystupování a dobrý jazykový projev.

Nejdřívě na Báru čekal „bleskový“ výslech, kde musela vtipně a bez zaváhání odpovídat na záludné otázky moderátorů a také představit sama sebe. Bára také pozvala diváky a porotu do Města Albrechtic a jeho okolí. Další soutěžní disciplína se týkala předvedení krajové pověsti. Bára v originálních bílých šatech panny z Lugislandu vyprávěla svůj osud. Příběh oživila velkým barevným obrazem hradu a jeho okolí, který jí pomohli namalovat její spolužáci.

Do třetice hodnotila porota volnou disciplínu. Když se Bára do soutěže hlásila, měla hned jasno. Zatančila moderní tanec a dokázala, že je jejím velkým koníčkem a věnuje mu hodně svého volného času. Přestože tréma udělala své, porota ohodnotila Bářino vystoupení třetím místem. Měli jsme všichni obrovskou radost. Při předávání dárků nechyběla šerpa, krásná kytička i slzičky dojetí. Bára nakonec odcházela s novým cestovním kufrem, kdo ví, možna z ní bude jednou letuška.

Foto a text  Taťána Kurečková, třídní učitelka 8. B

Back To Top