Družstvo ve složení Pitáková N., Krasová K., Baránková E., Vrbová Z., Frančáková N., Vendolská V., Dvořáková J., Dubová M. a Babíková K. bojovalo na krajském finále v Opavě doslova jako tygři. Na slušně obsazeném turnaji, kde se proti nám postavily týmy z Ostravy, Opavy, Havířova, Oder a Frýdlantu jsme se ocitli v roli ousidera. Všechny jsme vyvedli z míry prvním zápasem proti Ostravě, kdy jsme hladce zvítězili v poměru 3:0.

Po velice bojovném druhém zápase jsme remizovali s týmem z Oder a postoupili tak ze skupiny. Další utkání nabízelo možnost si zahrát o finále a postoupit tak na republiku. Narazili jsme však na tým z Opavy, který v loňském roce skončil na druhém místě v republikovém finále. První poločas byl opatrný a šlo hlavně poznat, že z nás mají soupeřky respekt. Poločas skončil remízou 1:1. V druhém poločase se projevily zkušenosti hráček Opavy a po nešťastných brankách jsme prohráli 1:3. Tím pro nás turnaj zdaleka nekončil. Čekal nás poslední zápas o 3. místo.

V utkání o stupně vítězů jsme znovu narazili na florbalistky z Oder. V zápase šla vidět hlavně početní převaha, kdy tým z Oder disponoval daleko větším počtem hráček na střídačce, tudíž i častějšího střídání. Postupně nám začaly docházet síly a závěr pro nás byl fyzicky velice náročný. Na konci celého turnaje si tak domů neodvážíme jen čtvrtou nepopulární příčku, ale hlavně zkušenosti a zážitky, které nám turnaj dal.

Foto a text Lubomír Grček

Back To Top