Je už tradicí, že budoucí prvňáčci ještě před zápisem do 1. třídy navštíví naši školu. A právě ve středu si vyzkoušeli školní den nanečisto.

Zasedli vedle svých bývalých kamarádů z MŠ do lavic a plnili úkoly, které si pro ně připravily paní učitelky Zdenka a Jitka.

Na tabuli vyhledávali písmenka, počítali sněhové vločky, určovali pořadí a srovnávali počet. Také si zazávodili v rychlosti poznávání barev a předvedli svou zručnost ve hře se sněhuláky.

A co by to byl za školní den bez práce na počítači? Poznávání písmenek ve výukovém programu Slabikář a pohádková Matematika pro prvňáčky se předškolákům velmi líbila.

Ale byla to jen malá ochutnávka toho, na co se ve škole mohou těšit. Příklady táhnou a tak děti z prvních tříd se rády pochlubily svým čtením a ukázaly, jak už umí plynně číst věty v článku Kamarád ve slabikáři Jiřího Žáčka. Za odměnu dostaly barevné záložky od paní ředitelky D. Lapuníkové z mateřské školky.

Určitě najdou své uplatnění. Na rozloučenou si ještě děti společně zazpívaly písničky o zimě a vydaly se do mrazivého počasí zpět do mateřské školy. Těšit se budeme na další návštěvu u zápisu 26. ledna.

Foto Leona Tuhá, text Zdenka Závodná

Back To Top