Poprat se se sněhovou nadílkou dokázali odvážní soutěžící, kteří se nezalekli a zapojili se do soutěže „O nejlepší postavu nebo stavbu ze sněhu“. Podmínky byly ideální a první díla v okolí školy na sebe nenechala dlouho čekat. Stavitelé, vyzbrojeni kombinézami, rukavicemi, kyblíky a lopatkami, hrdinně vyráželi do boje.

Družina ...

Najednou už tu stál hrad jako z pohádky. Mezi hradbami pobíhali králíci z klobouku a spousta další zvěře. Stonožka Božena, lvice, želva, krokodýl, pes. Na sněhových vlnách připlula loď a sněhový kapr. Na zahradě v Opavici se tyčila šikmá věž. Soutěže se ale zúčastnil i „obyčejný“ sněhulák Cyril, který se moc těšil na 1. cenu – dort. Porota však rozhodla jinak.

Vítězní králíci ze 3. A

Sladkou odměnu si odnesla“ Lvice“, kterou postavily děti ze školní družiny od paní vychovatelky Václavíkové. Další cenu získali „Králíci z klobouku“ od dětí ze 3.A. Poslední moučník vyhrála „Stonožka Božena“ dětí z 1.B. Ostatní soutěžící byli odměněni alespoň malým dárečkem nebo sladkostí.

Ať žije Božena

Všechna díla, která jste do soutěže zaslali, si zaslouží obdiv. Děkuji všem stavitelům a těším se na příští zimu. Vstupte do naší sněhové galerie!

Text Regína Hajná, foto třídní učitelky a paní vychovatelky

Back To Top