V měsíci květnu se třídy 4. A a 4. B rozhodly znovu zapojit do soutěže „Bílé plus“. Zkušenosti již děti měly z minulého ročníku, kdy se žákům 4. B podařilo vyhrát 1. místo a získat finanční odměnu 5000 Kč. Proč to tedy nezkusit ještě jednou! O nápady nemají čtvrťáci přece nouzi a umějí využít svoji tvořivost.

Mléčné království…

Tentokrát bylo vyhlášeno téma „Mléčné království“. Za úkol měli soutěžící vymyslet pohádku a doplnit ji čtyřmi obrázky. 4. A složila veršovanou pohádku z prostředí cirkusu a 4. B ji pojala jako divadlo.

Občerstvení…

U poroty zabodovaly obě třídy a porota je vybrala jako vítěze. Vyhrály výlet na farmu do Seletic poblíž Prahy. Na farmě je přivítali velmi příjemní majitelé. Připravili pro albrechtičáky vynikající občerstvení ve formě jogurtů, obložených mís ze sýrů, šunek a výborných domácích klobásek.

Jen mě nekousni…

Prohlídka farmy byla super, protože si každý mohl všechna zvířata pohladit a paní majitelka jim povyprávěla mnoho zajímavých věcí o životě všech zvířat na farmě.

I krmit jsme mohli…

Vysvětlila dětem, jak a čím se zvířata krmí, jak dlouho žijí, kde a jak se poráží. Prohlídka minimlékárny, výrobny jogurtů a sýrů se všem líbila. Jako dárek si každý odvezl jogurty a sýr.

Foto s diplomem…

Výlet se všem líbil. Už se těšíme na další soutěž, kterou pro nás Bílé plus připraví.

Foto Ludmila Grčková, Zdenka Závodná, text Ludmila Grčková

Back To Top