1. června se slaví Mezinárodní den dětí, abychom nezapomínali na dětská práva a potřeby, kam patří i hra. Právě tu využili žáci 4. B, když zápolili ve hře Pexeso záměrně a potom náhodně vybrané dvojice. Květiny, hodiny, písmena, pohádkové postavičky, auta nebo i vlajky evropských zemí – to vše byly obrázky k zapamatování. Pekelné soustředění, trpělivost, orientace mezi hracími kartičkami a výborná paměť pak pomohly k vítězství těm nejlepším.


1. místo získala Terezka Kamenárová, která si zapamatovala 47 dvojic shodných obrázků, 2. – 3. místo obsadili se stejným počtem 40 párů kartiček Roman Jelínek a Adam Hošek.  Hra a následný diplom s drobnou odměnou pro tyto vítěze, sladkost pak pro všechny zpestřila poslední vyučovací hodiny svátku dětí.

Závěr školního roku skýtá možnosti pro další společenské hry a soutěže jednotlivců či skupin v rámci třídního kolektivu. Máme už rozehraný souboj dvojic ve hře Piškvorky, chystáme se na Člověče, nezlob se nebo Kvarteto, ale třeba i AZ kvíz. Na vítězství se tak mohou těšit další děti z naší třídy.   

Žáci 4. B a třídní učitelka Taťána Hazuchová

Back To Top