Je pochmurné počasí, déšť téměř na spadnutí, pomaličku se šeří a před školou se začínají scházet rozličná strašidla, příšery a netvoři. Jak by ne, když vypuká Halloween. Česky předvečer všech svatých, kdy vylézají všechny tajemné bytosti, aby se setkaly se svými pozemskými příbuznými.

Strašidla se pozdravila a vydala se na místo důstojné setkání do zámeckého parku. Po cestě se k nim přidávali další příznivci sabatu a do cíle se dorazilo vskutku v úctyhodném počtu.

Všechny přivítala hlavní organizátorka akce paní Alena Šišková se svými pomocnicemi a pomocníky. Ti už ale měli spoustu práce, protože se k nim nahrnula ušlá strašidla, která měla žízeň a hlad.

Nabízely se rozličné pochutiny a nápoje jako upíří krev, žížalí koktejly, dýňové vafle, muffiny, marmelády a pro masožravé všelijaké uzeniny.

Poté se bytosti vydaly po světýlky vytýčené cestě, kde za stromy, vyvrácenými kořeny a balvany číhali duchové, čarodějnice, Frankensteinové a upíři s prapodivnými úkoly pro pocestné.

Běhalo se na lyžích po suchém listí, házelo se do chřtánu obludy, čichem se zjišťovalo koření staré čarodějnice a mnohé další útrpnosti, které si příšery vymyslely.

Během stezky odvahy odborná porota z řad nejvyšších bubáků, oblud a ježibab procházela dějištěm reje, aby vybrala deset nejzdatnějších, nejrafinovanějších a nejzáludnějších příšer večera.

Když zhaslo i poslední bludné světýlko, vydala se unavená strašidla posilněná jídlem a nezapomenutelnými dojmy do svých domovů, aby si odpočinula a načerpala sílu na mnohá další setkání.

Foto Regína Hajná, Vladislav Hlaváček, text Vladimíra Dudková

Back To Top