V úterní podvečer se před školou začala scházet na halloweenskou party různá strašidla, čarodějnice, kostlivci a jiné příšery. Říkáte si proč slavit Halloween, když to není český svátek?

Nebojte se…

No, ale kdy jindy by ze svých skrýší mohli vylézt ven upíři, mrtvé nevěsty, Frankensteini, umrlci a trochu se pobavit? Ten správný čas nastal právě 27. října v roce 2015, kdy průvod všech příšer vyrazil do zámeckého parku Pod lipami.

Mumie si klidně odpočívala…

Již z dálky mezi stromy probleskovala světýlka z vyřezaných dýní a lucerniček, která pro strašidla připravily děti ve škole. Osvětlovala náhrobní kameny i mumii, která zde klidně odpočívala mezi stromy.

Chystáme se na stezku odvahy…

V parku pak vypukla ta správná zábava. Kdo se nebál, vydal se na stezku odvahy. Mezi stromy se ukrývala strašidla i „nestrašidla“, která každému, kdo chtěl projít dál, zadávala různé úkoly. Odměnou byly sladkosti. Kdo se bál, mohl sledovat hrůzostrašné pohádkové filmy na velkém plátně a pojídat dobroty z dýní, které se prodávaly v přilehlých stáncích.

Sestřelujeme plechovky…

Pokud by někomu byla zima, první pomoc získal v horkém zázvorovém čaji nebo upířím punči. A kdo všechny tyto dobroty připravil?

Což takhle dát si upíří punč…

Vyčarovali je členové ČSOP pod vedením paní Aleny Křištofové a pana Šišky. Pomohla také paní Barbora Hakenová a pan Haken. Za což všechna strašidla moc děkují. S přicházející nocí nastával klid, mejdan skončil. Tak zase ahoj příští rok!

Foto Vladimír Hlaváček, Regína Hajná, text Zdenka Závodná

Back To Top