Prvňáci a třeťáci se v tomto dušičkovém čase vypravili na zámek v Hošťálkovech. Věděli už dopředu, že na zámku straší, protože přece na každém zámku a hradě straší, ale ani to je neodradilo. Na cestu jim skučel vichr a sluníčko nevystrčilo jediný paprsek. Na místě je přivítala paní Šírová, kastelánka zámku. Seznámila je stručně s jeho historií a následovala prohlídka.

Zámek bohužel potřebuje ještě hodně oprav, ale něco už vypadalo i honosně a nejzachovaleji působila kaple. Po její prohlídce se všichni přesunuli do vytopeného sálu, kde zhlédli film V tom domě straší. Během promítání mohli ti nejstatečnější ze statečných sejít do sklepení. Vedla tam cesta osvětlená pouze svíčkami a v té nejtemnější místnosti měli stvrdit svou přítomnost podpisem na černou tabuli bílou křídou!

Když se pak počítalo, některé podpisy chyběly. Ale to nevadí, protože někdo má prostě z temných prostor respekt. A není se čemu divit! Bylo to opravdu o strach. Po cestě domů nám ještě začalo pršet, protože podzim je tady, tak abychom na něj náhodou nezapomněli, prostě pravý Halloween!

Foto Regína Hajná, Vladimíra Dudková, text Vladimíra Dudková

Back To Top