• Michaela Kubiszová
  • Soutěže
  • 315× přečteno
Již od října nadaní mladí fyzikové počítali 7 velmi obtížných netradičních fyzikálních úloh, které se týkaly výkonu vodní elektrárny, ponoru legendárního voru Kon-Tiki. Zajímavý byl i příklad týkající se pohonu aut na vodík. Zadání příkladů si můžete prohlédnout zde.  V únoru na soutěžící čekala poslední osmá laboratorní úloha, týkající se určování vzdálenosti pomocí aplikace krokoměr. Žáci počítali, kolik kroků odpovídá přechodu Česka po severní a jižní stezce Via Czechia.
Soutěžilo se celkem ve dvou kategoriích:
V kategorii 9. ročníky se ve školním kole FO na 1. místě umístil Viktor Foldyna z 9. A, na 2. místě se umístil Vojtěch Kruk rovněž z 9. A – oba žáci se stali úspěšnými řešiteli a postoupili do okresního kola.
V kategorii 8. ročníky se ve školním kole FO na 1. místě umístil Ekrik Michalica z 8. B, 2. místo obsadil Jan Kubisz z 8. B, 3. místo obsadil Jan Matějka z 8. A a na 4. místě se umístila Elena Mroščáková z 8. B – chlapci se stali úspěšnými řešiteli a postoupili do okresního kola.
Okresním kolo fyzikální olympiády se konalo ve středu 22. března 2023 na Gymnáziu v Krnově.  V konkurenci základních škol a nižšího stupně gymnázií se Vojtěch Kruk umístil na  krásném 1. místě a bude nás reprezentovat i v krajském kole 20. 4. 2023 v Ostravě. Dařilo se i osmákům kteří se umístili takto: 1. místo získal Ekrik Michalica a 2. místo Jan Kubisz. V kategorii 8. ročníky se do vyššího kola FO již nepostupuje.
Všem soutěžícím a vítězům gratulujeme.
Foto a text Michaela Kubiszová
Back To Top