Plavková sezóna se nezadržitelně blíží. Proto se žáci 7. A rozhodli trochu potrápit svá těla. V pondělí 4. dubna vyrazili všichni společně do Krnova.

Zahřátí…

Tam už na chlapce čekal pan učitel Janis Busios. Zavedl je do posilovny No Limits na Mikulášské ulici. Nejprve se seznámili se všemi posilovacími stroji. Pak už následovalo krátké zahřátí na kranking spinneru.

Posilujeme…

S nastartovaným metabolismem se pod dohledem pana učitele dali kluci do posilování. Vyzkoušeli si nejen nářadí procvičující jednotlivé svalové partie, ale i zvedání klasických činek a posilování na bench pressu. Na závěr neopomenuli tolik potřebné protažení.

Cvičení na trampolínách…

Sedmačky s paní učitelkou Akritidis Čtvrtníčkovou zavítaly do Fitness Live paní Jany Dudové. Ta v prostorách krnovských lázní provozuje množství sportovních aktivit. Cvičení pilates, powerball, fit box, jumping a K2 hiking.

Protažení…

Poslední dvě zmiňované si naše děvčata vyzkoušela. Aerobní cvičení na trampolínách není pouhým poskakováním. Holky brzy zjistily, že při správném držení těla a provádění pohybu dle pokynů instruktorky je to pěkná makačka.

Je to makačka…

K2 hiking využívá účinků pro člověka nejpřirozenější formy pohybu, a tou je chůze. Během jedné lekce na pohyblivých pásech člověk spálí až 3500 KJ. Není proto divu, že tento sport doporučují hlavně lékaři obezitologové.

Společné foto…

Po vyplavení množství endorfinů se všichni vraceli spokojeně domů. Sedmáci si rovněž uvědomili, že základem jakékoliv sportovní aktivity je pravidelnost. Doufejme, že jim nadšení sportovat dlouho vydrží.

Foto Nela Akritidis Čtvrtníčková, Janis Busios, text Nela Akritidis Čtvrtníčková

Back To Top