• Vladimíra Dudková
  • Exkurze
  • 678× přečteno

Naše spolužačka Amálka přišla někdy v zimě s návrhem, že když nakreslíme vybraná zvířátka a pošleme je do televize, dostane se jim pozornosti, která jim svým způsobem pomůže. Zvažovali jsme, jak bychom to pojali, až nás napadlo, že abychom zvířátkům pomáhali, nepotřebujeme televizi. Vybrali jsme si nejbližší útulek v obci Liptaň a začali jsme schraňovat, shánět, nakupovat a snášet do třídy granule, pamlsky, konzervy, hračky a další různé potřeby nepostradatelné pro péči o pejsky

Když jsme naplnili dvě obrovské krabice, vyrazili jsme za nimi. Hned u brány nás přivítala paní Linda s pejskem Eliškou.  Nejdříve jsme byli poučeni o pravidlech, která jako hosté útulku musíme dodržovat, abychom pejskům ani sobě neublížili. Pak vše pokračovalo předáváním přivezených dárečků a vlastním seznamováním se s dalšími psími kamarády. Bylo jich tam hodně, až nás zamrzelo, že tolik pejsků ztratilo domov.

Jsme upřímně šťastni, že existují takoví lidé jako paní Linda, kteří jim nabídli nejen vlastní domov, ale také zdravotní ošetření a laskavou péči. Než jsme odešli, slíbili jsme všem čtyřnohým kamarádům, že se za rok zase vrátíme.

Foto a text Vladimíra Dudková

Back To Top