6. ročník literární soutěže Čertovské pohádky 2016 zná vítěze. Do soutěže se jako každoročně zapojili i naši mladí spisovatelé. Společně s paní učitelkami zaslali nápadité pohádky, ve kterých se letos z čertů museli stát vynálezci. Autoři popustili uzdu své fantazii a vymýšleli různé čertovské vynálezy.

Pak už jen netrpělivě čekali, jak se s hodnocením pohádek popere odborná porota. Do soutěže bylo zasláno přes pět set pohádek od dětí ze základních škol Moravskoslezského kraje. Jen deset nejlepších bylo vyhodnoceno.

Z postupu do finále se mohla radovat Eliška Hajná, která byla 21. června pozvána do ostravského multikina Cinestar. Se svou pohádkou, kterou nazvala „Peklohup“, se umístila na devátém místě.

Autory pohádek odměnili pořadatelé hodnotnými cenami. Na závěr slavnostního dopoledne mohli vítězové zhlédnout filmové představení „Kniha džunglí“. Deset nejlepších pohádek bude 2. července otištěno v Moravskoslezském deníku a během léta je namluví moderátoři Hitrádia Orion. Pochvalu si samozřejmě zaslouží všichni žáci, kteří do soutěže pohádku zaslali.

 Foto Renata Burešová, text Regína Hajná

Back To Top