• Jana Samli
  • Výlety
  • 1047× přečteno

Žáci 7. A a 9. A vyrazili na konci června na výlet do polské Energylandie. Vzhledem k tomu, že bylo potřeba zaplnit autobus do posledního sedadla, přibrali jsme také deváťáky z béčka a pár osmáků. Celkem tedy na tuto dobrodružnou cestu vyrazilo 41 dětí pod vedením pana učitele Grčka, který byl hlavním organizátorem celé akce. Na této výpravě mu pomáhal také pan učitel Busios a paní učitelka Samli.

Energylandie je největší zábavní park v Polsku, který je rozdělen do šesti tematických zón a nachází se v něm 123 atrakcí. Jsou tam samozřejmě i restaurace, 28 her a interaktivních zábav, 9 scén pro představení, moderní kino 7D, planetárium a pro všechny, kteří mají rádi suvenýry, několik prodejen. Součástí je také vodní park, kde se v horkých letních dnech můžete zchladit.

Již při příjezdu k zábavnímu parku nás přivítaly obrovské horské dráhy, které u dětí vzbuzovaly respekt, ale zároveň v nich probouzely zvědavost. Jednou z nejhorších drah je Zadra, která je nejvyšší dřevěnou horskou dráhou na světě. Hned první sjezd je z výšky 61 metrů se sklonem 90 stupňů! Další velkou výzvou je Hyperion, který dosahuje rychlosti více než 140 km/h. První den se většina spíše rozkoukávala, chodila na menší a méně děsivé atrakce. Druhý den se osmělili, tedy téměř všichni, a vyzkoušeli i ty nejextrémnější zařízení. Velké dobrodružství pro nás byla i noc, protože jsme ji strávili ve stanech v místním kempu.

Výlet si náramně užily nejen děti, ale také my učitelé. Počasí nám přálo, jako bychom si ho dopředu objednali. Přestože jsme s sebou měli poměrně hodně dětí, tak nebyl jediný problém. Všichni respektovali nastavená pravidla, a tak jsme se domů vrátili sice trošku unavení, ale hlavně živí a zdraví.

Foto a text Jana Samli

Back To Top