V duchu tradice a pěkného májového počasí se ve středu 11. května děti ze školní družiny vydaly na každoroční cestu za pokladem. Tento rok v duchu tématu „hledání pokladu v čase“. Cestu jim lemovaly šipky a fáborky, které značily nejen cestu, ale také pomohly najít obálky s úkoly, které děti musely plnit.

Cesta začíná…

Prvním úkolem bylo najít stroj času a přinést do něj co nejvíce květin – paliva, které bude náš stroj popohánět. Hledání obálek s úkoly dalo pátračům hodně zabrat. Nakonec vše dobře dopadlo a mohlo se pokračovat v cestě.

Musíme najít obálky…

Na hledače čekalo několik různých časových období naší historie a úkoly, které je vedly k záhadnému pokladu. Děti pomáhaly sultánovi najít něco do jeho pokladnice, hledaly starodávné mince pomocí detektoru kovu, kreslily jeskynní malby, či skládaly předlohy papírové pirátské lodě na břehu rybníka.

Plníme úkoly…

Vše zvládly a od pokladu je dělil jen kousek. Posledním nelehkým úkolem bylo najít kartičky s písmeny a poskládat větu, ve které se neočekávaně dozvěděly, že poklad se neukrývá v minulosti, jak předpokládaly, ale v budoucnosti. Poté už jen stačilo najít a projít bránu do budoucnosti a pustit se do hledání.

Hledáme starodávné mince…

Šťastným nálezcem byla tento rok Eliška Varechová ze 3. A, která se společně s ostatními dětmi dočkala sladké odměny. I přes pálící slunce, které nás trochu potrápilo, se dětem vše podařilo. Už se těšíme na další dobrodružství příští rok.

Foto Marie Kulichová, text Kateřina Kynická, Daniela Juříková

Back To Top