Poslední zářijový pátek začal na naší škole probíhat kurz pohybové a předtaneční výchovy pod vedením manželů Magdalény a Karla Handlířových. Do kurzu se zapsalo patnáct dívek a šestnáct chlapců z devátých tříd.

Abychom vytvořili páry, vypomáhá nám Nela Drahokoupilová, která již studuje na gymnáziu. Čeká nás celkem deset lekcí, během nichž se naučíme nejen základy několika tanců, ale také pravidla společenského chování.

Úvodní lekci jsme zahájili country polkou, poprvé jsme se tak seznámili s tanečními kroky. Je to tanec velmi jednoduchý a rytmický. Dalším tancem naší první hodiny byla mazurka, což je původně polský lidový tanec charakteristický třídobým rytmem. Při mazurce jsme se naučili zvládat otočky. Také nás bavilo blues, tento tanec se nám zdál docela jednoduchý.

Hodinu jsme završili tradičním  „medvídkem“. Celý následující týden jsme se velice těšili a nemohli se dočkat dalšího pátečního odpoledne. Druhou lekci jsme začali opakováním tanců z předchozí hodiny. Poté jsme pokračovali v blues, obohatili jsme ho o pár nových kroků.

Zcela novým tancem byl waltz, který se všem moc líbil, ačkoliv není vůbec jednoduchý. Snažíme se kroky vylepšovat a nedělat chyby.

Naše taneční hodiny si i přes počáteční ostych opravdu užíváme. Za příjemnou atmosféru děkujeme především našim učitelům, s nimiž si výborně rozumíme. Tak ať už je tu zase pátek!

Foto Regína Hajná, text Tereza Lovásová

Back To Top