Letošní oslavu Mezinárodního dne dětí jsme spojili s akcí zvanou „No Backpack Day“. Děti měly za úkol nechat doma školní batohy a dorazit do školy s netradičním zavazadlem. Měly si tak uvědomit, že je na světě spousta školáků, kteří si z finančních důvodů nemohou aktovku pořídit. A protože fantazii se meze nekladou, děti se při volbě náhradního školního zavazadla opravdu vyřádily.

Klasickou aktovku pro dnešní den nahradila např. pneumatika, popelnice, nůše či ptačí klec, nechyběly ani nákupní vozíky a košíky, dětské kočárky, kufry, plastové tatry, přepravky na pivo i na zvířata, kotlíky, ranečky a kufříky na nářadí, cenu za originalitu by si rozhodně zasloužilo i stavební kolečko a škrabadlo pro kočky. Po třetí vyučovací hodině pak všichni žáci v doprovodu učitelů vyrazili do parku Bedřicha Smetany. Pod stromy jsme si vybalili piknikové deky a občerstvení a poté začala zábava. Sportovalo se, hrály se stolní hry, házelo se frisbee, a kdo měl zájem, mohl na osmi stanovištích plnit soutěžní úkoly. Děti twerkovaly, nafukovaly balónky, nosily vodu na lžíci, hrály minibasketbal, prostě si užívaly krásného slunečného dne.

A protože se nám tato forma oslavy moc líbila, rozhodli jsme se zařadit ji do našeho tradičního kalendáře, budeme ji tedy organizovat každý rok. Už se můžete začít těšit!.

Foto Mária Horňáková, Miroslava Tupá, text Renata Doležalová

Back To Top