Už jste někdy viděli přerostlého trpaslíka? Máte jedinečnou možnost. V humorné pohádce, kterou nacvičili děti z 3. B jeden takový vystupuje. Je hodný, pracovitý a kamarádi s hejkaly a vílami. Každý den ho navštěvuje Sněhurka, která je do něj zamilovaná.

Není jediná, protože si na něj brousí zuby i čarodějnice. Žije ve své jedové chýšce nedaleko se svými pomocníky a láká na perník Jeníčky a Mařenky. Když zjistí, že trpaslík miluje Sněhurku, neváhá a promění své asistenty Milouše a Jajouše v jedovatá jablka. Mají jediný úkol, otrávit Sněhurku.

Lstí se jim dílo podaří. Pak se sama v přestrojení za Sněhurku snaží přemluvit trpaslíka, že se o něj bude starat jako vzorná ženuška. Ten se však nedá ošálit a její lest prohlédne. Odmítnutá čarodějnice s pomocí svých jedovatých jablek vnikne do srdce osmého trpaslíka a zničí jej na kousky. Z milého a hodné skřítka se stane bručoun, který nemá nikoho rád.

To by ale nesměla být pohádka! Všichni kamarádi z lesa přijdou na pomoc a vyléčí jeho srdíčko pěknou písničkou. Trpaslík polibkem zachrání otrávenou Sněhurku a všechno dobře dopadne. Jestliže máte rádi legrační pohádky se zpěvem, můžete se na naše herce přijít podívat. V sobotu 28. května vystupujeme na zámku v Linhartovech a 4. června na náměstí, kde bude probíhat Den dětí.

Foto Jana Muroňová, text Regína Hajná

Back To Top