Akci „Česko zpívá koledy“ s regionálním Deníkem si nenechali ujít nejen rodiče s dětmi, ale i občané Města Albrechtic. Ve středu 9. prosince se sešli před základní školou, aby si zazpívali nejznámější české koledy.

Za chvilku se začne zpívat…

Zpívat se začalo přesně úderem osmnácté hodiny. O hudební doprovod se postarala paní učitelka Veronika Glötzerová se svým pěveckým sborem. Všechny zpěváky neustále chválila, jak jim to bezvadně jde.

Jsme připraveni…

Zpěv koled, cinkání zvonečků a rolniček, navodil tu pravou předvánoční náladu. Nevadil ani deštík. Po zpěvu povinných koled se nikomu nechtělo domů, přítomné oslovil duch Vánoc, a proto se zpívalo dál.

Doufám, že  přání Ježíškovi dojde…

Na děti čekala Ježíškova pošta. Mohly si namalovat nebo napsat přání Ježíškovi, co si přejí pod stromečkem. To pak vhodily do Ježíškovy pošty. Přáníčka už byly zaslány na Boží Dar, kde má Ježíšek své sídlo. Děti netrpělivě čekají, jestli dostanou odpověď.

Nesem vám noviny…

Pro všechny zpěváky bylo připraveno malé občerstvení, svařáček, teplý čaj a buchty, které napekly paní kuchařky ze školní jídelny.

Cinkáme na zvonečky…

Doufejme, že příští rok se sejdeme ještě ve větším počtu. Bylo by hezké, kdyby se  zpívání koled u školy stalo každoroční adventní tradicí.

Foto a text Regína Hajná

Back To Top