Velká gratulace míří od nás panu Jaroslavu Zaviačičovi, který se dožívá v těchto dnech významného životního jubilea. Milý Jaroslave, přejeme Ti do dalších let hlavně pevné zdraví, veselou mysl, spoustu elánu a šikovných žáků a studentů. Pan Jaroslav Zaviačič založil Internetovou školu ZAV a je autorem programované výuky ZAV, která učí žáky efektivně zvládat psaní všemi deseti na počítačové klávesnici.

Velmi úspěšnou spolupráci s panem Zaviačičem zahájil náš bývalý pan ředitel Karel Knapp na konci devadesátých let minulého století a trvá až do dnešních dnů – tedy více než dvacet let. Za tu dobu prošly jeho výukou tisíce našich žáků, kteří využívají tuto praktickou dovednost v osobním i pracovním životě. Je obdivuhodné, že pan Zaviačič je stále aktivní a modernizuje svou programovanou výuku i pro handicapované žáky.  Sám bývalý český reprezentant a vicemistr světa v psaní na mechanickém psacím stroji je hlavním trenérem českých reprezentantů, pro které se psaní na počítači a zpracování textů stalo koníčkem i sportem.

Pod jeho vedením získala Česká republika za posledních dvacet let na všech světových šampionátech nejvíc medailí, včetně toho posledního, který se konal v červenci v sardinském hlavním městě Cagliari. Těší nás, že do sbírky nejcennějších kovů přispěli i naši bývalí žáci Jan Košulič (r. 2003- Řím) a Milan Musil (r. 2011 – Paříž).  Přes tyto úspěchy zůstává pan Jaroslav Zaviačič skromný a přátelský a je radost se s ním setkávat.

Milý Jaroslave, ještě jednou přejeme k Tvým narozeninám vše nejlepší a těšíme se na další spolupráci.

Foto archiv školy, text Táňa Kurečková

Back To Top