Když pořadatelé z Městského úřadu Město Albrechtice připravovali na 6. prosinec 2013 tradiční Setkání u vánočního stromu, určitě netušili, jak jejich záměr naruší nepříznivé počasí.

Setkání zahájil pan starosta Luděk Volek…

Dopoledne, v době, kdy se na náměstí budovalo provozní zázemí pro podvečerní společenskou akci, která měla být zakončena rozsvícením vánočního stromu, poryvy větru začaly převracet prodejní stánky.

Alespoň část prodejců získala zázemí v klubovně…

Co mohlo, to létalo. Nárazy dosahovaly rychlosti kolem 40 km za hodinu. Školní meteorologická stanice zaznamenala v 8.42 rekordní hodnotu platnou nejen pro páteční den, ale i pro rok 2013 – 80,5 km za hodinu.

Vystoupení s děvčaty připravila paní učitelka Alena Václavíková…

Rozhodnutí adventní setkání nezrušit a najít pro něj náhradní zázemí – využít prostorný sportovní areál naší školy – bylo otázkou chvilky.

Svěřenci paní učitelky Zdenky Závodné…

Alespoň část prodejců získala zázemí v klubovně, místo se našlo i pro poskytovatele drobného občerstvení.

Andělé a čertíci paní učitelky Ludmily Grčkové…

A co je nejdůležitější. Velký sál tělocvičny, gymnastický sál a přilehlé šatny poskytly dostatečné zázemí pro vystupující děti z nízkoprahového zařízení Město Albrechtice a z místní ZUŠ.

Naše pozvání přijali kamarádi z krnovské ZŠ na Janáčkově náměstí…

Našich žáků a jejich kamarádů z krnovské ZŠ na Janáčkově náměstí 17, dětí z MŠ i pěveckého sboru Altán z Krnova.

Svůj pěvecký sbor představuje paní učitelka Veronika Glötzerová…

Letošní setkání tentokrát nebylo, jak je tradicí, na náměstí v blízkosti vzrostlého svátečně nazdobeného stromu, na jehož slavnostní rozsvícení se těšily nejen děti.

První vystoupení svěřenců p. uč. V. Glötzerové s africkými bubny…

Kouzlo Vánoc maminkám, tatínkům, babičkám i dědečkům a dalším divákům snad stejně dobře připomněl malý, ale také pěkně nazdobený stromeček uprostřed tělocvičny, v jehož blízkosti účinkovali především jejich nejmilejší, děti.

Osazenstvo tribuny tleskalo bez rozdílu všem vystupujícím…

Ty naše na vystoupení velmi pěkně připravily paní učitelky Veronika Glötzerová, Ludmila Grčková, Alena Václavíková a Zdenka Závodná.

Video z vystoupení dětí ze 3. A od paní Moniky Vyležíkové…

Foto a text Karel Knapp

Back To Top