Advent je doba, kdy lidé začínají očekávat příchod Vánoc. Tento čas by neměl být pouze dobou nákupů, pečení a uklízení, ale i dobou klidu a prožitků. Proto se žáci 2. třídy vypravili na adventní neděli do Krnova na loutkovou pohádku.

 

Už se moc těšíme…

Odpoledne jsme se sešli na autobusovém nádraží a vyrazili jsme směr Krnov. Vánoční výzdobu města jsme si prohlédli cestou k náměstí. K příjemnému posezení nás zlákala nedaleká cukrárna.

Sladkosti chutnaly skvěle…

Zde jsme se rozdělili do několika skupin. Zatímco někteří si pochutnávali na pohárech a zákuscích, jiní nakupovali pro mladší sourozence a někteří zkoušeli funkčnost dřevěného hlavolamu.

Zmrzlina…

A pak hurá na pohádku. Ještě že jsme přišli včas a mohli jsme si vybrat místa v přední řadě. Ověřili jsme si znalost pravidel společenského chování, pak zazvonil zvonek, světla zhasla a pohádka „Kašpárek a ježibaba“ mohla začít.

Kašpárek přivítal všechny…

Hlavní hrdina Kašpárek zapeklité situace vyřešil a všechno dobře dopadlo, jako to bývá v každé pohádce. Když skončila, přišel malé diváky osobně pozdravit a děti se mohly podívat, jak je obtížné vodit loutku. Rozloučili jsme se a vydali se na zpáteční cestu.

Těšíme se na Vánoce…

Ještě jednou jsme obdivovali světelnou výzdobu na náměstí v Krnově. A na co se ještě těšíme? No přece na Mikuláše a na Ježíška.

Foto a text Irena Santariusová

Back To Top