Ve čtvrtek, těsně před adventní nedělí, proběhla u nás ve škole velmi vydařená akce – Adventní dílny. Koná se již, dá se říct, tradičně. Pro rodiče s dětmi je připraven materiál k zakoupení, ale také spousta přírodnin, které jsou volně k dispozici. Sbíráme je v průběhu léta a podzimu, maje na paměti jejich nezastupitelnou úlohu při dekorování.

Nádherně totiž vyvažují třpyt a zdobnost zakoupených ozdob.  Pro tvoření jsou připraveny dvě třídy a třetí je vyhrazena k občerstvování. Tam se podává káva, čaj a domácí dezerty, které pečou paní učitelky. Vánoční náladu umocňují koledy a všudypřítomná vůně jehličí. Na pultu věcí k prodeji byly nabízeny také kalendáře, které pomohly vytvořit děti z 2. B. Tito malí školáci nakreslili podle fotografií pejsky z útulku Adélka v Liptani, aby jim pomohli. Pomoc spočívá v tom, že kalendáře ilustrované dětmi se prodají a z výdělku se pak zaplatí náklady za tisk. Zbytek pak pomůže majitelce útulku s provozem hospicu.

Tento útulek se totiž stará o nemocné a přestárlé pejsky, které již nikdo nepotřebuje. V průběhu akce se jich již mnoho prodalo. Kdo by chtěl takovým způsobem také pomoci, kalendáře ještě stále jsou. Cena je 150,- Kč pro děti z 2. B, pro ostatní zájemce 300,- Kč. Prodejní místo je třída 2. B.

Foto Regína Hajná, Vladimíra Dudková, text Vladimíra Dudková

Back To Top