Fara v Třemešné se stala na tři dny domovem pro kluky a holky ze třídy 6. A, kteří zde přijeli na adaptační kurz spolu s výchovnou poradkyní Radkou Žlebčíkovou a s novou třídní učitelkou Taťánou Kurečkovou.

Paní Čechová výborně vařila, všem chutnalo…

Při společných aktivitách se děti učily v náhodně vybraných skupinách spolupracovat, vzájemně si naslouchat a komunikovat. Zahráli jsme si na lovce jmen, stavěli společně pyramidy z kartonu, špejlí, gumiček i provázků, v lese zase z přírodnin města svých snů.

Pořád bylo co dělat, špejle, papír, lepidlo…

Zjišťovali jsme, jaké máme společné zájmy, co rádi jíme, jakou hudbu posloucháme. Podzimní vycházky do okolí nás přesvědčily, že i kousek od domova je krásně.

A tu je už výsledek…

Nechyběly ani společné hry na hřišti, fotbálek, bunkry z matrací. Prostě pohoda. Díky paní učitelce Mertové jsme si na zahradě rozdělali oheň a opekli lahodné špekáčky.

Člověče, nezlob se…

I práce v kuchyni a při závěrečném úklidu nám šla pěkně od ruky. Velice si cením vstřícnosti paní ředitelky Základní školy v Třemešné paní Brodové, která nám prakticky z hodiny na hodinu umožnila přístup do jejich tělocvičny a my jsme si výborně zahráli házenou. Moc děkujeme. Poděkování patří i paní Čechové, která se vzorně postarala o naše stravování a také mamince Martiny Němcové za výbornou buchtu a hrušky.

To bude dobrota…

Poslední aktivita se jmenovala: „Co se mi na Tobě libí“ a mně se na Vás líbilo, že jste pochopili, že nejste na světě sami a spolupracovat se určitě vyplatí. Myslím, že jsme společně vykročili správným směrem.

Foto Taťána Kurečková, Radka Žlebčíková, text Taťána Kurečková

Back To Top