Rozehřát troubu, vymazat a vysypat bábovkovou formu, vymíchat těsto, upéct, vyklopit na tácek  a pocukrovat. Tak by se dal ve stručnosti shrnout celý postup pečení bábovek třídy 7. A. Práce šla všem skutečně pěkně od ruky, a tak si čtyři skupinky dětí mohly za necelou hodinu a půl pochutnat na sladké dobrotě.

Nikdo z nich však nepodcenil patřičnou přípravu. Základem všeho byl osvědčený rodinný recept. Maminky, babičky i tetičky prozradily tajemství ze svého rodinného stříbra, a proto se mohli malí pekaři těšit z bábovky ořechové, duhové, banánové i klasické třené s čokoládovou polevou. Pečení se v některých skupinkách neobešlo bez těžkostí. Zvláště když došlo k záměně litru a decilitru vody. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Jen umývat nádobí a uklízet kuchyň se nikomu nechtělo. Třída už se těší na další setkání ve školní kuchyňce.

Foto a text Nela Akritidis Čtvrtníčková

Back To Top