Všechno to začalo tím, že jsme ve středu 6. června nasedli na vlak a jeli přímo do Ostravy. Při jízdě jsme si povídali, poslouchali písničky a hráli hry, takže nám cesta rychle uběhla. Tramvají a trolejbusem jsme se dostali až do ZOO – hned při vstupu nás zaujali nádherní plameňáci, pak už jsme mohli poznávat nepřeberné množství zvířat a živočichů podle libosti. Putování po ZOO jsme si zpestřovali prolézačkami, skluzavkami, ale také občerstvením. Po dvou hodinách jsme přivítali osvěžení u fontán a zábavné řeky se stavidly.

Pak už jsme se moc těšili do Trampolínové arény. Nejdříve nás ale čekala ještě rozcvička a skákání s trenéry, to nám ale vůbec nevadilo.  A protože jsme byli šikovní, mohli jsme si brzy skákání užívat sami. Unavení, ale s báječnou představou, že zítra jedeme na další výlet, jsme se vydali na cestu domů.

Ve čtvrtek jsme zavítali do Bruntálu, kde nás čekalo několik aktivit. Na zámku jsme poznávali zapomenutá i nám známá řemesla v expozici „Řemeslo má zlaté dno“.  Paní průvodkyně nám dávala záludné otázky, například: Kdo byla modistka, co dělal bednář nebo jaký je rozdíl mezi krejčím a švadlenou. Dokonce jsme si mohli některé exponáty „osahat“.

V teplém počasí přišla vhod další zábava ve Wellness centru – užívali jsme si divokou řeku, tobogán i bazény.  Náš výlet jsme ukončili na náměstí a v nedalekém nákupním centru, kde někteří pořídili již hotové fotografie z dnešního dne, ostatní nakupovali občerstvení nebo dárky pro sebe a své blízké. Výlet se nám líbil a už se těšíme na další.

Text: E. Bušosová, E. Trautenbergerová, T. Kurečková, foto T. Kurečková

Back To Top