Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a my jsme měli to štěstí, že jsme jeho atmosféru poznali na vlastní kůži. Ve čtvrtek 7. května na děti z 8. A a 9. B čekaly v ČEZ Aréně v Ostravě lístky na utkání USA-BLR. Celkem pětadvacet lístků nám na naši žádost věnoval Český svaz ledního hokeje.

Fandíme…

Do Ostravy jsme samozřejmě přijeli s časovou rezervou, takže po vyzvednutí lístků jsme mohli vyrazit do fanzóny. „Vyfasovali“ jsme si vlajky Spojených států amerických, dokonce jsme si je nechali namalovat na obličej, ale ani vlajky, ani naše fandění nezabránily americké porážce.

Maskot šampionátu…

I přesto jsme si pobyt v Aréně opravdu užili, dokonce se nám podařilo vyfotit se s maskoty šampionátu Bobem a Bobkem.

Líčení se nám povedlo…

V úterý nás pak čekal zápas mezi Norskem a Běloruskem, lístky na toto utkání vyhrála 8. B v soutěži Žijeme hokejem. Tentokrát do Ostravy vyrazili žáci 8. B a 9. A. Opět jsme se na fandění vyparádili, kluci i holky oblékli hokejové dresy, dozdobili je šálami a čepicemi a nezbytným líčením.

Povzbuzujeme oba týmy…

Právě v líčení se někteří doslova překonali, možná pod vrstvami barev a make-upu své kamarády vůbec nepoznáte. Ve fanzóně jsme se vybavili nezbytnými fanouškovskými helmami a vlaječkami a hurá fandit. Legrační bylo, že jsme nebyli jednotní, na přeskáčku jsme tedy povzbuzovali jak Nory, tak Bělorusy.

Nástup…

Úterní hala byla vyprodaná, skandování a mexické vlny vytvářely skvělé kulisy pro oba týmy. Znovu jsme na závěr zatleskali vítězným Bělorusům, venku jsme se vyfotili s některými ze zklamaných slovenských fanoušků, kteří vítězstvím Běloruska přišli o poslední šanci na postup do čtvrtfinále, a vyrazili jsme k domovu.

Čepice nám sluší…

Ještě jednou děkujeme Rádiu Čas a Českému svazu ledního hokeje za báječný výlet, myslím, že na něj budeme všichni dlouho vzpomínat.

Foto a text Renata Doležalová

Back To Top