ZŠMA – Základní škola Město Albrecthice

Aktuality

ZSMA Everest Challenge aneb Společně až na vrchol

Ve středu 29. května 2024 uběhne přesně 71 let od prvního úspěšného výstupu na nejvyšší horu světa- Mount Everest. V roce 1953 Novozélanďan Edmund Hillary a nepálský šerpa Tenzing Norgay pokořili tuto 8 848 metrů vysokou horu, a nesmazatelně se tak zapsali do historie. My chceme jejich počin napodobit, ale…

celý článek

Maminko, moje milovaná

Opět se přiblížil Den matek a my se rozhodli, že maminkám vyrobíme obraz. Nebyl jen tak ledajaký, nebyl malovaný, ale z knoflíků. Připravili jsme si plátno natažené na rámeček, šablonu, tužku, lepidlo a knoflíky. Nejprve jsme si na plátno obkreslili srdíčko nebo motýla a pak už jsme jen lepili různobarevné…

celý článek

Krátké zprávy

ZSMA Everest se blíží…

Naše akce ZSMA EVEREST CHALLENGE se blíží. Ve středu 29. května se mimo výstupu na vrchol můžete také těšit  na lezeckou stěnu a další zajímavé aktivity, které pro vás chystáme. Na Everestu zima je, Yetti, ten tě zahřeje! Více informací naleznete zde.

celý článek

Zápis do ZUŠ…

Základní umělecká škola Město Albrechtice tímto srdečně zve všechny děti k zápisu a talentovým zkouškám. Všechny informace naleznete v přiložených plakátech. Nabídka oborů zde. Termín zápisu zde.

celý článek

iPady ve výuce druháků

Na přiloženém videu je malá ukázka toho, co už zvládnou druháci s iPady. Každá aplikace nabízí možná využití při vyvozování učiva, jeho procvičování nebo opakování. Tak třeba úplně na začátku jsme se naučili pracovat s čtečkou QR kódů. Pak jsme v první třídě přidali ještě aplikaci ChatterKid, která umožňuje rozmlouvání …

celý článek

Od pekaře po čtyřkolky

Do konce školního roku zbývají ještě téměř dva měsíce, a čtvrťáci už mají za sebou bezva výlet. Navštívili totiž malebné městečko v podhůří Beskyd. Mladé sympatické animátorky je provedly četnými zákoutími Štramberku. Čekalo na ně mnoho netradičních zážitků při pečení Štramberských uší, točení na hrnčířském kruhu, nebo krmení exotických zvířat.

celý článek

Smutná zpráva…

V neděli 12. května 2024 zemřela ve věku nedožitých 74 let dlouholetá pracovnice naší školy, paní Věra Platošová. Čest její památce.

celý článek

Turnaj rodinných dvojic…

Zveme Vás na další šachovou akci, kterou budeme organizovat 18. 5. v Krnově - venku na Hlavním náměstí. Tentokrát jde i o Vás dospělé, protože jistě neodmítnete dělat šachového parťáka svým synům/ dcerám/ vnukům/ neteřím... . Většina z Vás už náš Turnaj rodinných dvojic zná, protože letos se bude konat…

celý článek

Den otevřených dveří v ZUŠ…

Srdečně zveme žáky a jejich rodiče na Den otevřených dveří v základní umělecké školy, který se uskuteční v budově a na zahradě ZUŠ, Tyršova 1, Město Albrechtice, v sobotu 18. května 2024 v čase od 14:00 do 16:00 hodin.

celý článek

Dopravní soutěž…

Gratulujeme Adamu Burdovi, který vybojoval 2. místo v Dopravní soutěži v Krnově. Z padesáti účastníků zvládl jízdu zručnosti a testy  jen s jedním trestným bodem. Výborných výsledků dosáhly i ostatní děti ze 4. B. Děkujeme za vzornou přípravu a reprezentaci školy.

celý článek
Back To Top