Páťáci jsou už ostřílení studenti. Po překonání prvotních nesnází se zhostili samostudia na výbornou. Samozřejmě mají oproti mladším dětem velkou výhodu v tom, že většinu úkolů mohou zvládnout bez nutné pomoci rodičů, také lépe ovládají dostupnou techniku. Dobrým tréninkem jim byl již předchozí způsob domácí přípravy na výuku. Pravidelně využívali odkazy na plánech, vypracovávali online testy a křížovky, pracovali a dodnes pracují ve výukovém  programu pro český jazyk Umíme česky.

Dovedou dobře pracovat s učebnicemi i pracovními sešity, vědí, kde dohledávat chybějící informace. Pokud přece jen potřebují pomoc, pak ve většině případů jsou jim velmi dobrými asistenty jejich rodiče. Za to jim patří velký dík.

Kluci a holky mají za sebou víc než měsíc pilné práce, ale stále jim nechybí chuť učit se něčemu novému. O tom mě každý den přesvědčuje velká část „studentů“, se kterými se při online setkáních plynule posouváme v učivu dál.

Kluci a holky nastudovávají prezentace, plní online testy a pracovní listy, ale při tom všem nezapomínají na odpočinek, virtuální „pokec“ s kamarády, pomoc v domácnosti a procházky v přírodě.

Nezbývá mi, než je hodně pochválit.

 Foto rodiče, žáci, třídní učitelka, text Alena Václavíková

Back To Top